lauantai 7. heinäkuuta 2012

Tomaatti-kesäkurpitsapiiras

Kohta ovat taas kasvimaat kesäkurpitsaa pullollaan. Tässä yksi hyvä resepti, johon niitä voisi upottaa. Alkuperäinen ohje, jota olen hieman muokannut, on vuosien takaa jostakin aikakauslehdestä napattu.


Pohja
2,5 dl jauhoja (voit yhdistellä erilaisia jauhoja, esim. vehnäjauhoja, grahamjauhoja tai sämpyläjauhoja)
0,5 dl perunamuusijauhetta (jos ei ole, lisää hieman jauhoja)
0,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl öljyä tai muuta rasvaa sulatettuna
1 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele taikina pienen piirakkavuoan tai vastaavan pohjalle ja reunoille. Kuvan piirasvuoan olin voidellut ja leivittänyt seesaminsiemenillä. Pelkkä voitelukin riittää.

Täyte
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl pitsamaustetta
100 g juustoraastetta (millaista vain)
1-2 rkl tomaattipyrettä

Pinnalle
tomaatteja
kesäkurpitsaa
suolaa
pippuria
pinjansiemeniä
pitsamaustetta

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsa noin puolen sentin siivuiksi ja lado ne täytteen päälle lomittain. Ripottele pinnalle hieman suolaa, pippuria, pitsamaustetta ja pinjansiemeniä. Paista piirasta 200 asteessa reilu puoli tuntia, kunnes se on saanut hieman väriä. Piiras voi tuntua uunista otettaessa löysältä, mutta jäähtyessään jähmettyy kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti