keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Minttusuklaarulla

Vietimme tänään tyttären nimipäiviä aurinkoisessa ja tyynessä säässä. Ei ole montaa päivää ollut, että olisi voinut täällä saaressa ilman fleeceä ulkona olla, mutta tänään onneksi oli sellainen päivä! Täytekakun sijaan tein nopean kääretortun. Muita tarjottavia kirjoittelen, kunhan ehdin.


Kääretorttupohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi seokseen ja sekoita varovasti, kunnes taikina on tasaista. Paista 225 asteessa muutaman minuutin ajan. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Täyte

2 dl kuohukermaa
200 g suklaata, josta puolet pätkiksiä

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulaa. Lämmitä tarvittaessa kermaa lisää. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vatkaa suklaaseos kylmänä vaahdoksi sähkövatkaimella ja täytä kääretorttu sillä. Rullaa torttu tiukalle rullalle ja anna sen maustua jääkaapissa hetken aikaa. Koristele torttu halutessasi kermavaahdolla ja mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti