torstai 5. heinäkuuta 2012

Mansikkalikööri

Vaikka onkin vielä ihana kesä, kannattaa jo pitää mielessä syksyn ja talven pimeät illat. Mikä silloin mukavampaa, kuin maistella kesän makuista itsetehtyä mansikkalikööriä! Ohjeella voi toki tehdä likööriä muistakin marjoista tai hedelmistä.


500 g mansikoita paloina
2,5 dl sokeria (käytin puolet intiaanisokeria)
vaniljatanko halkaistuna
1 sitruunan kuori
5 dl votkaa

Yhdistä kaikki ainekset lasipurkkiin tai vastaavaan ja anna tekeytyä 2-3 viikkoa. Sekoittele silloin tällöin, jotta sokeri sulaa ja maku irtoaa mansikoista. Pullota siivilöiden puhtaaseen pulloon. Likööri säilyy hyvin viileässä talveen saakka (jos säilyy!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti